Διαδικτυακό φαρμακείο

Έρευνα

Έρευνα

Μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να διαγραφείτε από τη λίστα αποδεκτών του newsletter ακολουθώντας τον σύνδεσμο που βρίσκεται στο κάτω μέρος κάθε newsletter που λαμβάνετε από εμάς. Υποσχόμενα αποτελέσματα για το φάρμακο https://eumeds.gr/ όταν χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη της αναπηρίας στην πρωτοπαθή προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση. «Οι πρόωροι και αποφεύξιμοι θάνατοι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν εάν οι άνθρωποι λαμβάνουν υδροξυχλωροκίνη και αποφεύγουν τις στρατηγικές δημόσιας υγείας που έχουν αποδεδειγμένο όφελος, οι οποίες περιλαμβάνουν εμβολιασμούς και κάλυψη», καταλήγει λοιπόν ο Δρ Hennekens. Θεραπευτικά, πέρα από τα γενικά μέτρα (ανάπαυση, ενυδάτωση, αντιπυρετικά, συνήθως είναι αυτοϊούμενη λοίμωξη ) σε επιλεγμένες περιπτώσεις και μετά από ιατρική εκτίμηση και σύσταση χορηγούνται ειδικά αντι-ιικά φάρμακα (όχι αντιβιοτικά), τα οποία είναι δυνατόν να δοθούν και προφυλακτικά.

  • Έρευνα του University of Calgary, ανακάλυψε υποσχόμενα αποτελέσματα για το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη όταν χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη της αναπηρίας στην πρωτοπαθή προοδευτική πολλαπλή σκλήρυνση.
  • Η ανομοιογένεια των στοιχείων και τα μεθοδολογικά προβλήματα που είχαν επισημάνει στην ανοικτή επιστολή τους προς το The Lancet άλλοι έγκριτοι επιστήμονες, ώθησε την εκδοτική ομάδα του επιστημονικού περιοδικού να επαναξιολογήσει την έρευνα.
  • Η έρευνα δημοσιεύθηκε στις 22 Μαΐου στην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση και το συμπέρασμά της ήταν ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν έχει επωφελή αποτελέσματα για τους νοσηλευόμενους ασθενείς της Covid-19 και μπορεί να είναι και επιβλαβής.
  • Ο διακεκριμένος επιστήμονας αρνείται να προσυπογράψει και να ηγηθεί διακηρύξεων σχετικά με την πανδημία, επισημαίνοντας ότι η επιστήμη δεν πρέπει να ασκείται με ακτιβιστικές μεθόδους και με ψηφοφορία διά βοής.

 Εάν, μετά από 6 μήνες, δεν έχει αποτέλεσμα, πρέπει να διακόπτεται.  Εάν η βελτίωση είναι σημαντική, μπορεί να χορηγηθεί κάθε 2η ημέρα. Ο Μάιος είναι μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος και γενικότερα του καρκίνου του δέρματος. Η επεμβατική πνευμονολογία αποτελεί εξειδίκευση της πνευμονολογίας και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάγνωση και την αντιμετώπιση νοσημάτων του αναπνευστικού καθώς και άλλων πολυσυστηματικών νοσημάτων, μέσω εξελιγμένων βρογχοσκοπικών τεχνικών.

Οι Αστρολογικές Προβλέψεις Της Εβδομάδας 19

Εν τέλει, την Τρίτη 2 Ιουνίου το The Lancet έδωσε στη δημοσιότητα ειδική επιστολή έκφρασης ανησυχίας . Μια τέτοιου είδους επιστολή εκδίδεται συνήθως για να ευαισθητοποιήσει τους αναγνώστες ότι ένα άρθρο μπορεί να είναι αναξιόπιστο. Μπορεί, επίσης, να είναι πρόδρομος της πλήρους ανάκλησης ενός άρθρου, αλλά όχι πάντα. Mandeep Mehra, επικεφαλής της συντακτικής ομάδας της επίμαχης μελέτης είχε βασιστεί, λοιπόν, σε δεδομένα που είχε συλλέξει και ταξινομήσει η αμερικανική εταιρεία Surgisphere Corporation. Και δεν είχε διενεργήσει τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική δοκιμή. Η ανομοιογένεια των στοιχείων και τα μεθοδολογικά προβλήματα που είχαν επισημάνει στην ανοικτή επιστολή τους προς το The Lancet άλλοι έγκριτοι επιστήμονες, ώθησε την εκδοτική ομάδα του επιστημονικού περιοδικού να επαναξιολογήσει την έρευνα.

υδροξυχλωροκίνη

Μοναδικό μέλος της λίστας σε ηλικία κάτω των 30 ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Έλον Μασκ εξέφρασε για άλλη μια φορά την υποστήριξή του στον ανταγωνιστή του Bitcoin που βασίζεται σε ένα meme βοηθώντας την τιμή του να ανακάμψει κατά περίπου 20%. Το momentum της νίκης κινείται σταδιακά προς το ουκρανικό στρατόπεδο.

Ευλογιά Των Πιθήκων: Κανένα Κρούσμα Στην Ελλάδα Ως Τώρα

 Οι χρήστες ανθελονοσιακών συνιστάται να χρησιμοποιούν γυαλιά ηλίου για να αποφύγουν την έκθεση του αμφιβληστροειδούς στο υπεριώδες φως.  Εάν προκαλέσει βελτίωση, μειώνεται σε δόση συντήρησης 5 mg/kg/ 24ωρο. Η "γαλβανισμένη" Ευρώπη δείχνει ότι αλλαγές γίνονται https://www.pharmacyline.gr/ -και γρήγορα- εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση. Στη δεύτερη θέση η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και ακολουθεί η επίσης ενεργειακή Total. Τα μηνύματά του ήταν –τουλάχιστον– παραπλανητικά, καθώς η ρωσική οικονομία παρουσιάζει σαφή σημάδια ύφεσης.

υδροξυχλωροκίνη

Σύμφωνα με μία τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, placebo ελεγχόμενη μελέτη, οι ασθενείς με ΣΕΛ ελεγχόμενο με Plaquenil τιμή έχουν μικρότερη πιθανότητα υποτροπής ή αύξησης της δραστηριότητας της νόσου εφ΄όσον συνεχίσουν την θεραπεία . Σε μία τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, μελέτη 162 ασθενών με πολυαρθρική ΝΙΑ, η υδροξυχλωροκίνη δεν διέφερε σημαντικά σε αποτελεσματικότητα από την πενικιλλαμίνη ή το placebo . Μερικά φάρμακα, όπως οι β-αναστολείς και τα αντιψυχωσικά, πρέπει να αποφεύγονται ή να παρακολουθούνται με προσοχή όταν συγχορηγούνται με υδροξυχλωροκίνη, γιατί μπορεί να αυξήσουν ή να μειώσουν την δράση της.

Οι Άνθρωποι Που Χόρευαν Μέχρι Θανάτου Long Read

Η χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ελονοσίας, αλλά είναι εξίσου αποτελεσματική σε άτομα που έχουν ρευματοειδή αρθρίτιδα ή συστηματικό ερυθηματώδη λύκο. Στη ρευματοειδή αρθρίτιδα μπορεί να ελαττώσει τη φλεγμονή και έτσι να ελαττώσει τον πόνο, το οίδημα και τη δυσκαµψία των αρθρώσεων. Στον συστηματικό ερυθηματώδη λύκο βελτιώνει το εξάνθηµα στο δέρμα. Πολλές φορές η χημειοθεραπεία δεν πηγαίνει καλά, ειδικά στα άτομα που έχουν καρκίνο στο κεφάλι και στον λαιμό. «Η σισπλατίνη είναι ένα πολύ καλό φάρμακο για την χημειοθεραπεία αλλά η ανοχή των όγκων σε αυτή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα» όπως εξηγεί η καθηγήτρια Umamaheswar Duvvuri που συμμετέχει στην έρευνα.

«πηγή Υπερμετάδοσης» Της Ευλογιάς Των Πιθήκων Μια Σάουνα Στη Μαδρίτη Και Ένα «φεστιβάλ Φετίχ» Στο Βέλγιο

Αν και τα περισσότερα φάρμακα είναι ασφαλή όταν τα παίρνετε µε την υδροξυχλωροκίνη, δε θα πρέπει να παίρνετε φάρμακα χωρίς συνταγή και χωρίς να το συζητήσετε πρώτα με το γιατρό ή το φαρµακοποιό σας. Επίσης, θα πρέπει πάντα να αναφέρετε σε κάθε γιατρό που σας θεραπεύει το ότι παίρνετε την υδροξυχλωροκίνη. Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ τερμάτισε μια κλινική δοκιμή του φαρμάκου, επισημαίνοντας ότι παρότι η μελέτη έδειξε ότι η θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη δεν προκαλεί προβλήματα το φάρμακο "είναι πολύ απίθανο να έχει αποτέλεσμα σε νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό. Στο τέλος της κλινικής δοκιμής οι διαφορές ήσαν αμελητέες, καθώς το 6,3% όσων είχαν πάρει υδροξυχλωροκίνη, βρέθηκαν στο σχετικό τεστ θετικοί στον κορονοϊό, έναντι ποσοστού 6,6% όσων είχαν πάρει το πλασίμπο.

Ένας στους έξι Ευρωπαίους υπολογίζεται ότι θα νοσήσει από κάποια μορφή καρκίνου του δέρματος στο άμεσο μέλλον. Οι καρκίνοι του δέρματος με τη δραματική αύξηση που παρουσιάζουν τις τελευταίες δύο δεκαετίες αποτελούν πλέον μείζον θέμα δημόσιας υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα , δεκάδες ερευνητές σε ολόκληρο τον κόσμο απαριθμούσαν πληθώρα προβλημάτων που παρουσίαζε η επίμαχη έρευνα, από την ασυνέχεια των χορηγούμενων δόσεων σε ορισμένες χώρες μέχρι θέματα ηθικής φύσεως στην συλλογή των δεδομένων. Υπάρχουν ακόμη εκκρεμή ερωτηματικά για την Surgisphere και τα δεδομένα που υποτίθεται ότι εντάχθηκαν στην έρευνα, επιμένει η ιατρική επιθεώρηση, η οποία είχε δημοσιεύσει το βράδυ της Τρίτης προειδοποίηση για την έρευνα υπό το σχήμα "expression of concern". Όπως σημειώνει, «μου ζητήθηκε να ηγηθώ της διακήρυξης Great Barrington Declaration, αλλά δεν το έκανα, αν και συμφωνώ με το 90%. Οι ηγέτες της είναι εξαιρετικοί επιστήμονες και πολλοί είναι καλοί μου φίλοι.

Πριν την έναρξη θεραπείας είναι απαραίτητη η βυθοσκόπηση για τον αποκλεισμό προϋπάρχουσας ωχροπάθειας. Ετήσια παρακολούθηση είναι απαραίτητη μετά από 5 έτη θεραπείας σε ασθενείς με χαμηλές δόσεις και χωρίς σημαντικούς παράγοντες https://www.greekpharm.gr/ κινδύνου. Παράγοντες κινδύνου εκτός από τη δόση και τη διάρκεια θεραπείας αποτελούν η νεφρική νόσος ή η χρήση ταμοξιφαίνης. Η παρακολούθηση πρέπει να γίνεται νωρίτερα σε περιπτώσεις συνύπαρξης παραγόντων κινδύνου.

Από την αρχική δημοσίευση στο The Lancet, ανακαλύψαμε ότι ένα νοσοκομείο που εντάχθηκε στο μητρώο μας την 1η Απριλίου 2020 (μεταξύ των τριμηνιαίων περιόδων ελέγχου μας) αυτοπροσδιορίστηκε ότι ανήκει στην Αυστραλασία. Κατά την εξέταση των δεδομένων από κάθε ένα από τα νοσοκομεία στο μητρώο αυτό, παρατηρήσαμε ότι αυτό το νοσοκομείο θα έπρεπε να έχει ενταχθεί σωστότερα στην ασιατική ήπειρο. Τα ευρήματα της εργασίας δεν επηρεάζονται από αυτήν την ενημέρωση.

Στους όγκους, οι οποίοι παράγουν αρκετή TMEM16A πρωτεΐνη, φαίνεται ότι οδηγεί σε ένα νέο μονοπάτι που ενισχύει την παραγωγή λυσοσωμάτων και αποβάλλει τη σισπλατίνη (φάρμακο που δίνεται στην χημειοθεραπεία) από το κύτταρο. Αυτό ονομάζεται «ενεργός μηχανισμός», τον οποίο και χρησιμοποιούν τα κύτταρα για την απόρριψη των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στη χημειοθεραπεία από τα κύτταρα. Η νέα μελέτη υποδεικνύει πως μια πρωτεΐνη που ονομάζεται TMEM16A διώχνει τη σισπλατίνη από τα κυτταρικά διαμερίσματα που ονομάζονται λυσοσώματα. Σε ένα υγιές κύτταρπ, τα λυσοσώματα δρουν σαν ένα σύστημα ανακύκλωσης και απόρριψης. Διασπά δηλαδή μόρια για επαναχρησιμοποίηση και αποβολή κυτταρικών αποβλήτων. Μετά την επανάληψη των κλινικών δοκιμών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναμένονται νέα αποτελέσματα.

Κώστας Τσόκλης: «δεν Έχω Πάει Στην Εθνική Πινακοθήκη Δεν Με Ενδιαφέρει Αυτό Το Τριτογενές Παραγόμενο Υλικό»

Την ίδια ώρα αναστάτωση έχει προκαλέσει ο ρόλος της αμερικανικής εταιρείας Surgisphere Corporation στις μελέτες για το ανθελονοσιακό φάρμακο. H υδροξυχλωροκίνη από φάρμακο για την ελονοσία δοκιμάστηκε για την θεραπεία της νόσου Covid -19 και τελικά, όπως όλα δείχνουν, ενδέχεται να βοηθάει στη μάχη κατά του καρκίνου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Μαζί με ένα ακόμα φάρμακο μπορεί να είναι αρκετά καλό βοήθημα στη χημειοθεραπεία, όπως αναφέρει η ίδια μελέτη. «Προκλινικές μελέτες σε ζώα καθώς και τα πρώτα δεδομένα από κλινικές μελέτες δείχνουν πως η υδροξυχλωροκίνη σκοτώνει τον κορονοϊό», δήλωσε ο Ναρασιμχάν μιλώντας στην εφημερίδα. «Εργαζόμαστε με ελβετικά νοσοκομεία για πιθανά πρωτόκολλα θεραπείας για την κλινική χρήση του φαρμάκου, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε οριστικό». Η Ιμμάνουελ ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί το φάρμακο κατά της ελονοσίας λόγω μιας μελέτης του 2005, που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η οποία αναφέρει ότι η χλωροκίνη, μια πιο τοξική έκδοση της υδροξυχλωροκίνης, μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού στα κύτταρα.

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την υδροξυχλωροκίνη ή αν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες για τη θεραπεία σας, τότε θα πρέπει να το συζητήσετε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας. Μετά την έναρξη της θα ελέγχετε την όραση σας μια φορά τον χρόνο. Είναι πολύ χρήσιμο για σας να έχετε συγκεντρωμένα τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων (π.χ. αίματος, ούρων κά) σ’ ένα ντοσιέ (κατά προτίμηση µε έλασμα), που θα το έχετε μαζί σας κάθε φορά που επισκέπτεστε ένα γιατρό. Η συχνότητα και βαρύτητα των επιπλοκών τους είναι μικρή, ακόμα και μετά από μακροχρόνια χρήση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.